wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Kaczka w sosie miodowo-lawendowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kaczka powinna na stałe zagościć na naszych stołach.

Kaczka w sosie miodowo-lawendowym

Składniki:

Kaczka w sosie miodowo-lawendowym

 

  • sos pieczeniowy ciemny
  • 4 łyżki miodu
  • 1 mały pęczek lawendy
  • 1 lampka czerwonego wina
  • 2 piersi z kaczki
  • 12 plastrów jabłek-usmażonych na patelni
  • 1 torebka kuskus
  • olej
  • pieprz
  • zielona fasolka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kaczka w sosie miodowo-lawendowym
Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu.Lawendę, miód i czerwone wino mieszamy a następnie dodajemy do sosu. Pierś kaczki dzielimy na pół, marynujemy w pieprzu i oleju. Smażymy na patelni. Przygotowujemy kuskus wg przepisu na opakowaniu. Na talerzu układamy plastry jabłek, kuskus i kaczkę. Całość polewamy sosem i dekorujemy fasolką .