Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny kapuśniak z kapusty kiszonej.

Kapuśniak Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuśniak

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Marchew, pietruszkę i seler pokroić w kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić kostkę. Boczek podgotować w bulionie/wodzie. Kapustę kiszoną poszatkować, odstawić. Cebulę obrać i opalić nad palnikiem, dodać do wywaru. Gdy boczek zmięknie dodać do niego pokrojone warzywa, vegetę oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Gotować do miękkości warzyw, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. (Boczek można wyjąć i pokroić w kawałki, dorzucić do zupy).
Kapuśniak
Boczek można pokroić i z powrotem dodać do zupy.

Tagi:

domowe