Karp w piwie

Karp « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Karp w piwie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1042

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w


trudność: łatwe
czas:

Karp w piwie - SKŁADNIKI:

  • 1,2 - 1,5 kg karpia
  • 10 małych cebulek
  • 2 pory
  • 0,5 l jasnego piwa
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany
  • sól

Karp w piwie - PRZYGOTOWANIE:

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać drobno posiekanym czosnkiem i obłożyć małymi cebulkami na przemian z pokrojonymi w talarki porami. Całość zalać piwem zmieszanym z musztarda. Dusić ok. 1 godz. na bardzo wolnym ogniu, pilnując, aby ryba się nie rozpadła. Pod koniec duszenia zalać szklanka śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp w piwie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Tołpyga z warzywami i sosem jajeczno-cytrynowym Karp smażony pomarańczowy Świąteczny karp smażony
Karpie dzwonki smażone Karp na Wigiliny stół Karp marynowany w cebuli i majeranku
Karp z włoszczyzną Karp z duszoną cebulką Filety z karpia w panierce
Karp w galarecie Karp faszerowany pieczarkami Ryba pieczona w rękawie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane