Karp w piwie

Karp « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Karp w piwie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Karp w piwie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1042

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w


trudność: łatwe
czas:

Karp w piwie - SKŁADNIKI:

  • 1,2 - 1,5 kg karpia
  • 10 małych cebulek
  • 2 pory
  • 0,5 l jasnego piwa
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany
  • sól

Karp w piwie - PRZYGOTOWANIE:

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać drobno posiekanym czosnkiem i obłożyć małymi cebulkami na przemian z pokrojonymi w talarki porami. Całość zalać piwem zmieszanym z musztarda. Dusić ok. 1 godz. na bardzo wolnym ogniu, pilnując, aby ryba się nie rozpadła. Pod koniec duszenia zalać szklanka śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp w piwie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp w ziołach z pieczonymi ziemniaczkami Ryba z sałatką z grilla Karp w cytrynie z piekarnika
Prosty karp smażony Filety z karpia w panierce z sezamem Karp w sosie serowym
Karp po grecku Karp w galarecie Karp w cieście cytrynowym
Wigilijny karpik Karp w ,, zapasowym " sosie greckim Karp smażony

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane