Karp w piwie

Karp « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Karp w piwie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1042

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w


trudność: łatwe
czas:

Karp w piwie - SKŁADNIKI:

  • 1,2 - 1,5 kg karpia
  • 10 małych cebulek
  • 2 pory
  • 0,5 l jasnego piwa
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany
  • sól

Karp w piwie - PRZYGOTOWANIE:

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać drobno posiekanym czosnkiem i obłożyć małymi cebulkami na przemian z pokrojonymi w talarki porami. Całość zalać piwem zmieszanym z musztarda. Dusić ok. 1 godz. na bardzo wolnym ogniu, pilnując, aby ryba się nie rozpadła. Pod koniec duszenia zalać szklanka śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp w piwie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp smażony w panierce Tołpyga z warzywami i sosem jajeczno-cytrynowym Karp smażony pomarańczowy
Świąteczny karp smażony Karpie dzwonki smażone Karp na Wigiliny stół
Karp marynowany w cebuli i majeranku Karp z włoszczyzną Karp z duszoną cebulką
Filety z karpia w panierce Karp w galarecie Karp faszerowany pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane