Karp w piwie

Karp « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Karp w piwie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Karp w piwie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1042

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w


trudność: łatwe
czas:

Karp w piwie - SKŁADNIKI:

  • 1,2 - 1,5 kg karpia
  • 10 małych cebulek
  • 2 pory
  • 0,5 l jasnego piwa
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany
  • sól

Karp w piwie - PRZYGOTOWANIE:

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać drobno posiekanym czosnkiem i obłożyć małymi cebulkami na przemian z pokrojonymi w talarki porami. Całość zalać piwem zmieszanym z musztarda. Dusić ok. 1 godz. na bardzo wolnym ogniu, pilnując, aby ryba się nie rozpadła. Pod koniec duszenia zalać szklanka śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karp w piwie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karp
Karp w ziołach z pieczonymi ziemniaczkami Ryba z sałatką z grilla Karp w cytrynie z piekarnika
Prosty karp smażony Filety z karpia w panierce z sezamem Karp w sosie serowym
Karp po grecku Karp w galarecie Karp w cieście cytrynowym
Wigilijny karpik Karp w ,, zapasowym " sosie greckim Karp smażony

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane