Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Karp w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karpia podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Karp w śmietanie

Składniki:

Karp w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Karp w śmietanie
Karpia sprawić, umyć, pokroić na pół dzwonka, usunąć kręgosłup. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce z małymi otworami. Karpia obłożyć warzywami i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Rybę wyjąć z warzyw , posypać przyprawami, obsypać mąką
i przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać stopioną margaryną, wstawić do gorącego piekarnika. Piec przez 40 minut polewając, co jakiś czas tłuszczem. Pod koniec pieczenia polać śmietaną.

Tagi:

beza bezy