2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Karp w śmietanie 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna świąteczna rybka ,rybkę można kupić wyfiletowaną co skraca i ułatwia pracę.

Karp w śmietanie 4

Składniki:

Karp w śmietanie 4

 

Sposób przygotowania:

Karp w śmietanie 4
Rybę umyć pokroić na dzwonki,usunąć kręgosłup. Warzywa umyć zetrzeć na tarce jarzynowej ,cebulę pokroić w drobną kostkę . Rybę obkładamy warzywami i odstawiamy w chłodne miejsce na 3 godziny .Po tym czasie usuwamy warzywa sypiemy karpia sola i pieprzem i curry oprószamy mąką Wkładamy do żaroodpornego naczynia polewamy stopionym tłuszczem i pieczemy 40 minut w temp 170* pod koniec pieczenia polewamy śmietaną. Smacznego

Tagi:

karp ryba