Karp zapiekany na ostro

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety pokroić na kawałki o szerokości 5 centymetrów. Oprószyć solą i

Karp zapiekany na ostro

Składniki:

Karp zapiekany na ostro

 

  • 1 kg filetów z karpia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 Rzeczki chili
  • puszka pomidorów
  • 1/2 tyłeczki oregano
  • sól
  • pieprz
  • łyżki soku z cytryny
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Karp zapiekany na ostro
Filety pokroić na kawałki o szerokości 5 centymetrów. Oprószyć solą i pieprzem, Moczyć w mące i podsmażyć do zezłocenia. Przygotować sos: pomidory drobno pokroić, wymieszać z chili, oregano, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem i cytryny. Kawałki ryb ułożyć w brytfance, zalać sosem i zapiekać około 40 minut n temperaturze 180°C. Podawać na gorąco z ryżem lub bagietką i sałatką.