glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kasza jęczmienna z łososiem i brokułami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie smakuje z sosem serowym.

Kasza jęczmienna z łososiem i brokułami

Składniki:

Kasza jęczmienna z łososiem i brokułami

 

  • Na 2 porcje:

 

  • 100g kaszy jęczmiennej (1 woreczek)
  • Mała puszka fasolki
  • Mała puszka groszku
  • Mały brokuł
  • 2 kawałki łososia (wielkość wg uznania)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 kostka rosołowa
  • przyprawa o ryb
  • olej, łyżeczka masła
  • sos serowy Knorr

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z łososiem i brokułami
Torebkę kaszy jęczmiennej gotujemy w osolonej wodzie ok 20min. Łososia nacieramy masłem a następnie przyprawą do łososia. Rybę kroimy w kawałki i smażymy na bardzo wolnym ogniu aż będzie gotowa. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej do uzyskania miękkości. Do miski wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę jęczmienną, dodajemy fasolkę, groszek, łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Sos serowy Knorr rozpuszczamy w 250ml wody i gotujemy do zgęstnienia stale mieszając.
Wykładamy na talerz kaszę, brokuł i kawałki łososia.
Brokuł polewamy sosem serowym (jeśli ktoś lubi można polać też rybę). Smacznego