justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

kebab z panierowanymi polędwiczkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny kebab w innym wydaniu niż tradycyjny

kebab z panierowanymi polędwiczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

kebab z panierowanymi polędwiczkami

 

  • MIĘSO:
  • polędwiczki z kurczaka 8 sztuk
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kebaba
  • panierka do drobiu

 

  • Sałatka:
  • kolorowa papryka 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • ogórek gruntowy 1 sztuka
  • feta 1/2 kartonika
  • majonez 2 łyżki
  • kukurydza 3 łyżki
  • cebula czerwona 1 mała
  • sos:
  • jogurt naturalny mały kubek
  • sos tzatziki 1 łyżka
  • imbir szczypta
  • majonez 1 łyżka

 

  • placki Tortilla 4 sztuki

 

 

Sposób przygotowania:

kebab z panierowanymi polędwiczkami
1. Każdy kawałek kurczaka doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kebaba według uznania. Każdą panierujemy dokładnie w panierce do kurczaka. 2. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko. 3. Placki podgrzewamy na patelni, około 1 minuty z każdej strony. 4. Składniki sałatki: Warzywa kroimy według własnego uznania, ale nie powinny być za duże. Doprawiamy do smaku i dodajemy pokruszoną fetę. Na koniec dodajemy majonez. Mieszamy razem z kukurydzą osączoną z zalewy. 5. Składniki sosu wystarczy dokładnie ze sobą wymieszać. 6. Każdy placek zwijamy w kopertę z jednej strony . Układamy po dwie polędwiczki z kurczakai porcję sałatki. Zalewamy sosem.
kebab z panierowanymi polędwiczkami
polędwiczki panierujemy i smażymy na chrupko na rozgrzanej patelni
kebab z panierowanymi polędwiczkami
gotowe placki wystarczy tylko dokładnie podgrzać na patelni
kebab z panierowanymi polędwiczkami
robimy sałatkę, warzywa można pokroić według własnych upodobań
kebab z panierowanymi polędwiczkami
składniki sosu wystarczy tylko dokładnie wymieszać