Klops z jajkami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
mr19871 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 67
Klops z jajkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Klops bardzo fajnym daniem na różne okazje,Święta czy nawet zwykły obiad.


trudność: średne
czas:

Klops z jajkami - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mielonej wieprzowiny
  • 20 dag mielonej wołowiny
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 2 jajka surowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 5 plastrów surowego boczku
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smarowania

Klops z jajkami - PRZYGOTOWANIE:

Z mięsa, namoczonej i odciśniętej wcześniej bułki oraz surowych jajek wyrabiamy dokładnie masę. Cebulkę drobno siekamy,i podsmażamy na maśle.Dodajemy do mięsa wraz z solą pieprzem i majerankiem do smaku.Dokładnie wszytsko musimy wymieszać. Z masy formujemy płaski prostokąt.Obrane i wcześniej ugotowane jajka, układamy pośrodku mięsnego placka i zwijamy.Wygładzamy i wkładamy do posmarowanej tłuszczem formy.Na wierzch kładziemy plastry boczku. Pieczemy w 180C przez jakieś 40-50min. Podawać najlepiej na zimno, pokrojony w plastry, z dodatkiem jakiegoś sosu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Klops z jajkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
Ananasowe żeberka na pikantnie Szaszłyki wieprzowe  Schab nadziewany morelą
"Kiszone" mielone Pieczona szynka z rozmarynem Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane