Klops z jajkami

Wieprzowina « poprzedni | następny »
mr19871 - Przepis na: Klops z jajkami offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 67
Klops z jajkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Klops bardzo fajnym daniem na różne okazje,Święta czy nawet zwykły obiad.


trudność: średne
czas:

Klops z jajkami - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mielonej wieprzowiny
  • 20 dag mielonej wołowiny
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 2 jajka surowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 5 plastrów surowego boczku
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smarowania

Klops z jajkami - PRZYGOTOWANIE:

Z mięsa, namoczonej i odciśniętej wcześniej bułki oraz surowych jajek wyrabiamy dokładnie masę. Cebulkę drobno siekamy,i podsmażamy na maśle.Dodajemy do mięsa wraz z solą pieprzem i majerankiem do smaku.Dokładnie wszytsko musimy wymieszać. Z masy formujemy płaski prostokąt.Obrane i wcześniej ugotowane jajka, układamy pośrodku mięsnego placka i zwijamy.Wygładzamy i wkładamy do posmarowanej tłuszczem formy.Na wierzch kładziemy plastry boczku. Pieczemy w 180C przez jakieś 40-50min. Podawać najlepiej na zimno, pokrojony w plastry, z dodatkiem jakiegoś sosu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Klops z jajkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Makaron w sosie śmietanowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą
Schab zapiekany w kapuście z pomidorem Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Zupa meksykańska Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Najprostsza pieczeń ze schabu Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane