Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Klopsiki w sosie wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Błyskawiczne klopsiki w pomidorowym sosie.

Klopsiki w sosie wg Beatris

Składniki:

Klopsiki w sosie wg Beatris

 

  • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • 1/2 mięsa mielonego wieprzowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie wg Beatris
Mięso (ja użyłam szynki wieprzowej) wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem i bułką tartą. Oba sosy przelać do garnka. Dodać do nich kukurydzę razem z zalewą, wymieszać i zagotować. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju, lekko doprawić solą i pieprzem, dodać do sosu. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kuleczki i wrzucać je do sosu. Gotować ok. 10-15 minut mieszając, żeby się nie przypaliło.