Klopsy mielone ostre Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na klopsy mielone ostre.

Klopsy mielone ostre Kaja35

Składniki:

Klopsy mielone ostre Kaja35

 

  • Mięso mielone około 300 gram
  • Jajko 1 szt.
  • Cebula mała 1 szt.
  • Ogórek konserwowy mały 1 szt.
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do grilla 1/2 łyżeczki
  • Papryczka chilli czerwona 1 szt.
  • Bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Klopsy mielone ostre Kaja35
Mięso mielone przełożyłam do miski, wbiłam jajko, dodałam pokrojonego w drobne kawałki ogórka jak i posiekana i oczyszczoną papryczkę chilli. Następnie wrzuciłam pokrojona w drobne kawałki cebulę i doprawiłam przyprawami. Z przygotowanych składników wyrobiłam masę, następnie z gotowej masy uformowałam płaskie klopsy ( grubość wg. własnego uznania). Każdy klops obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam w rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor.