kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Knedle z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Knedle z mięsem i pieczarkami można przygotować w wersji bez pieczarek. Podawać z surówka warzywną lub kiszoną kapustą

Knedle z mięsem i pieczarkami

Składniki:

Knedle z mięsem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Knedle z mięsem i pieczarkami
Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i zmielić. Mięso zmielić. Pieczarki umyć, pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dusić, aż woda wyparuje. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodac do pieczarek i razem podsmażyć. Następnie wymieszać z mięsem, dodać koncentrat, doprawić, wymieszać. Z ziemniaków, mąki, szczypty soli i jajek zagnieść ciasto. Uformować wałek i pokroić go na kawałki. Każdy spłaszczyć, położyć nadzienie, zawinąć brzegi i formować okrągłe knedle. Wrzucać je na osolony wrzątek, ugotować i odcedzić. Wyłożyć na półmisek, polane zrumienioną bułką tartą i stopionym masłem.