olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Knedle z serem i powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

delikatne, rozpływające się w ustach, Kto nie lubi knedliczków? przyznawać sie! Nie znam nikogo takiego :)

Knedle z serem i powidłami

Składniki:

Knedle z serem i powidłami

 

Sposób przygotowania:

Knedle z serem i powidłami
Ser przepuścić przez maszynkę i zagnieść z pozostałymi składnikami (oprócz powideł). Z ciasta zrobić wałek, podzielić go na kawałki, rozwałkować je, włożyć doń powidła i dokładnie zakleić, po czym z każdego kawałka uformować kulki. Gotować w osolonej wodzie. Kiedy będą gotowe, łyżką cedzakową wyławiać je z wody i podawać polane masłem i posypane cukrem.