anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Kolorowe leczo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne danie na każdy obiad.

Kolorowe leczo.

Składniki:

Kolorowe leczo.

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo.
Cebulę należy obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę. Tak posiekaną cebulę wrzucamy do garnka z niewielką ilością oleju. Gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy pokrojone w kostkę parówki. Gdy parówki lekko się podsmażą dodajemy paprykę, którą należy dokładnie umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Paprykę należy dusić ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię ze skórką, pokrojoną w kostkę. Gdy cukinia będzie na wpół miękka dodajemy puszkę pomidorów bez skórki, dodajemy 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego, dodajemy 3 ząbki czosnku.Czosnek należy obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Następnie w osobnym garnku należy zagotować wodę z dodatkiem soli i ugotować w niej makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron należy odcedzić i lekko przelać zimną wodą.
Na talerz wykładamy makaron i polewamy leczem.
Smacznego :)