gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotlet drobiowy w panierce z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlet drobiowy w panierce chleba...

Kotlet drobiowy w panierce z chleba Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet drobiowy w panierce z chleba

 

  • 400 gram fileta z kurczaka,
  • 200 gram suchego chleba,
  • Sól,
  • pieprz,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • 2 jajka,
  • 200 gram margaryny do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlet drobiowy w panierce z chleba
Filet z kurczaka rozkrawamy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem (gdy ubijam kotlety to przykrywam je woreczkiem - wtedy mięso nie przykleja się do tłuczka). Następnie przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Suchy chleb ścieramy na tarce o małych oczkach na panierkę. Jajko roztrzepujemy na talerzu widelcem. Kotlety najpierw maczamy z obu stron w jajku, a następnie również z obu stron w panierce. Kotlety można zrobić w podwójnej panierce - maczając go ponownie najpierw w jajku, a potem w panierce. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie).
Kotlet drobiowy w panierce z chleba
Filet z kurczaka rozkrawamy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem (gdy ubijam kotlety to przykrywam je woreczkiem - wtedy mięso nie przykleja się do tłuczka).
Kotlet drobiowy w panierce z chleba
kotlety najpierw maczamy z obu stron w jajku, a następnie również z obu stron w panierce.