Emmato

Emmato

Kucharz
[Przepisów: 15]

Kotlety mielone, podduszane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mielone, inaczej ale smacznie

Kotlety mielone, podduszane.

Składniki:

Kotlety mielone, podduszane.

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone, podduszane.
Jajko wbijamy do miesa mielonego, dobrze mieszamy. Nastepnie przyprawiamy. Do glebszego naczynia wsypujemy tarta bulke.Z miesa mielonego formujemy plaskie kotlety (mniejsze lub wieksze jak kto woli). Kazdy kotlet panierujemy w bulce tartej. Na patelnie rozgrzewamy olej i smazymy kotlety z obu stron tak by sie przyrumienily. Usmazone kotlety odrazu przekladamy do glebokiej patelni z niewielka iloscia wody i dusimy pod przykryciem. Co jakis czas trzeba kotlety przewrocic na druuga strone, oraz delikatnie uzupelnic wode. Pyszne dla dzieci i dla doroslych. Mozna do miesa dodac cebule, ale u mnie to nie przechodzi :( .