Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Kotlety rybno - ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie tylko na piątkowy obiad!

Kotlety rybno - ziemniaczane

Składniki:

Kotlety rybno - ziemniaczane

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • filet np.dorsz - 300 g

 

 

  • natka pietruszki - 1 pęczek

 

 

 

  • cebula - 1 szt

 

 

  • olej - 300 ml

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybno - ziemniaczane
Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut. Odcedzamy i rozdrabniamy. Dodajemy zeszkloną na maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki. Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.