Strona główna Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Ryż « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 676
Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kotleciki najlepiej smakują podane z ostrym sosem


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu
  • 3 jajka
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do obtaczania

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2 jajka gotujemy na twardo, studzimy i siekamy na drobno. Szczypiorek myjemy i siekamy. Do ugotowanego ryżu dodajemy posiekane jajka, szczypiorek i jajko surowe oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Kurczak z ananasem i ryżem Risotto z groszkiem Ryż marchewkowy na bulionie
Risotto z bobem Ryż z kiełbasą chorizo Ryż zapiekany z jabłkami
Roladki z udek kurczaka Miszmasz z warzywami i kurczakiem Ryż z jabłkiem i wiejskim serkiem
Risotto z cukinią i boczkiem Ryż z jabłkami  na słodko Udka w ryżu i warzywach

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane