Strona główna Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Ryż « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 685
Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kotleciki najlepiej smakują podane z ostrym sosem


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu
  • 3 jajka
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do obtaczania

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2 jajka gotujemy na twardo, studzimy i siekamy na drobno. Szczypiorek myjemy i siekamy. Do ugotowanego ryżu dodajemy posiekane jajka, szczypiorek i jajko surowe oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Zupa z żółtej cukinii z ryżem Pilaw z kokosową nutą Zapiekany ryż z kruszonką i bananami
Chińszczyzna na ostro Risotto z paluszkami surimi Risotto z kurczakiem i cukinią
Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe Paprykarz z tuńczyka Sypki ryż z jabłkami
Ryżowy przekładaniec Risotto z podgrzybkami Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane