Strona główna Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem

Ryż « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kotleciki najlepiej smakują podane z ostrym sosem


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu
  • 3 jajka
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • bułka tarta do obtaczania

Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2 jajka gotujemy na twardo, studzimy i siekamy na drobno. Szczypiorek myjemy i siekamy. Do ugotowanego ryżu dodajemy posiekane jajka, szczypiorek i jajko surowe oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety ryżowe ze szczypiorkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem
Mięso mielone z ryżem i boczkiem Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem
Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem Risotto w marchewce z boczku Placuszki ryżowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane