Strona główna Kotlety schabowe z dzika

Kotlety schabowe z dzika

Dziczyzna « poprzedni | następny »
pacpaw - Przepis na: Kotlety schabowe z dzika offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kotlety schabowe z dzika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

zupełnie inny schabowy


trudność: łatwe
czas:

Kotlety schabowe z dzika - SKŁADNIKI:

  • 50 dag schab,
  • 3 łyżki masło,
  • Sól,
  • 1 jajko,
  • pieprz czarny mielony,
  • 1/2 łyżeczki kucharek przyprawa w płynie,
  • bułka tarta

Kotlety schabowe z dzika - PRZYGOTOWANIE:

Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy. Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle (przepis "Masło klarowane"). Smażymy do zarumienienia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety schabowe z dzika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dziczyzna
Pieczona kaczka z miodem Bażant z sosem leśnym Consomme z bażanta z kurkami
Rosół z bażanta Świąteczny pasztet z dziczyzny Dzik duszony w piwie z buraczkami
Chili con carne z jelenia Przepiórka faszerowana gęsią wątróbką Pasztet myśliwski
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar Makaron z dzikim sosem Placki ziemniaczane z pieczonym dzikiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane