ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Krem z fasoli i pietruszki z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pożywna i syta zupka, idealna dla odchudzających się gdyż pozostawia uczucie sytości na długo

Krem z fasoli i pietruszki z grzankami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem z fasoli i pietruszki z grzankami

 

  • 1 puszka fasoli
  • 250 pietruszki
  • 150 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 listki laurowe
  • 100 ml śmietanki kremowej 30%
  • 1/2 szklanki mleka

Sposób przygotowania:

Krem z fasoli i pietruszki z grzankami
Czosnek kroimy w cienkie plasterki a cebulę w kostkę i dusimy je w większym garnku na odrobinie oleju. Pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i po paru minutach dodajemy do garnka. Następnie dodajemy bulion, fasolkę z zalewą, listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut do miękkości warzyw. Następnie wyjmujemy listki laurowe , dodajemy śmietankę i za pomocą blendera miksujemy całość na gładki krem. Dodajemy mleko i podajemy z grzankami.Smacznego :)
Krem z fasoli i pietruszki z grzankami
Gotujemy warzywa do miękkości z listkami laurowymi
Krem z fasoli i pietruszki z grzankami
Miksujemy na krem, w razie potrzeby można dolać więcej bulionu

Tagi:

fasola