SUPERPRZEPIS

Krem z zielonych warzyw

  • 1
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 20
Krem z zielonych warzyw

Zupa na zielono, w jednym talerzu mamy selera, por, brokuła, rukolę warzywa które łączy nie tylko kolor ale też witaminy niezbędne dla naszego zdrowia. W tej zupie przemycimy coś czego nasza rodzina nie lubi.

Składniki:

Krem z zielonych warzyw

 

  • 1 por biała część
  • 4 gałązki selera naciowego
  • 1/2 brokuła
  • 1 cebula duża
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 opakowania rukoli
  • sól, pieprz
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietany
  • 750 ml wywaru warzywnego
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki
  • masło klarowane
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 liście laurowe

Sposób przygotowania:

Krem z zielonych warzyw

ETAP 1:

Krem z zielonych warzyw
cebula biała przesmażona na maśle klarowanym

Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle, dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe.

ETAP 2:

Krem z zielonych warzyw
seler naciowy por zalane bulionem gotowane

wlewam bulion i gotuję około 10 minut.

ETAP 3:

Krem z zielonych warzyw
brokuły dodane do zupy gotowane razem z liściem laurowym

Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze 4 minuty.

ETAP 4:

Krem z zielonych warzyw
do zupy dodana rukola zmiksowane razem na krem

Zupę miksuję blenderem, dodaję rukolę i znowu miksuję, wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem. Podaję z rukolą i makaronem, natką.


Tagi:

zupa krem zupa