Strona główna Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Królik « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Królik w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia...


trudność: łatwe
czas:

Królik w śmietanie - SKŁADNIKI:

Królik w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia i wstawić do nagrzanego do temperatury 250 stopni piekarnika. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać do piekącego się królika Po kilkunastu minutach podlać wodą, po czym piec do miękkości, od czasu do czasu polewając sosem z pieczenia. Gdy mięso będzie dostatecznie miękkie podlać śmietaną, przyprawić i pogotować jeszcze kilka minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik w śmietanie (strona 1 z 1)  
Gość

Lukas
gość

2008-07-16 14:54
cool
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ewa
gość

2008-08-24 11:17
o. k.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką Królik duszony w sosie cebulowym
Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem Królik w sosie śmietanowym
Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin Comber z królika z pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane