Strona główna Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Królik « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia...


trudność: łatwe
czas:

Królik w śmietanie - SKŁADNIKI:

Królik w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia i wstawić do nagrzanego do temperatury 250 stopni piekarnika. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać do piekącego się królika Po kilkunastu minutach podlać wodą, po czym piec do miękkości, od czasu do czasu polewając sosem z pieczenia. Gdy mięso będzie dostatecznie miękkie podlać śmietaną, przyprawić i pogotować jeszcze kilka minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik w śmietanie (strona 1 z 1)  
Gość

Lukas
gość

2008-07-16 14:54
cool
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ewa
gość

2008-08-24 11:17
o. k.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Królik cytrynowo tymiankowy Zblenderowany pasztet Królik wytrawny
Pasztet z królikiem Królik czosnkowo paprykowy Królik w sosie śmietanowym
Królik z czosnkiem z pomarańczą Króliczy pasztet z piekła rodem Sałatka z piersią królika i żurawiną
Królik na pomidorową nutę Pasztet z królika Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane