Strona główna Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Królik « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Królik w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia...


trudność: łatwe
czas:

Królik w śmietanie - SKŁADNIKI:

Królik w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia i wstawić do nagrzanego do temperatury 250 stopni piekarnika. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać do piekącego się królika Po kilkunastu minutach podlać wodą, po czym piec do miękkości, od czasu do czasu polewając sosem z pieczenia. Gdy mięso będzie dostatecznie miękkie podlać śmietaną, przyprawić i pogotować jeszcze kilka minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik w śmietanie (strona 1 z 1)  
Gość

Lukas
gość

2008-07-16 14:54
cool
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ewa
gość

2008-08-24 11:17
o. k.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królika  Królik z rusztu Królik z sosem i marchewką
Królik duszony w sosie cebulowym Królik w leśnym sosie Potrawka z królika z papryką i fasolką szparagową
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Królik w sosie z rozmarynem
Królik w sosie śmietanowym Potrawka z królikiem Królik w rozmarynie z ziemniaczaną gratin

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane