Strona główna Królik w śmietanie

Królik w śmietanie

Królik « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Królik w śmietanie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia...


trudność: łatwe
czas:

Królik w śmietanie - SKŁADNIKI:

Królik w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia i wstawić do nagrzanego do temperatury 250 stopni piekarnika. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać do piekącego się królika Po kilkunastu minutach podlać wodą, po czym piec do miękkości, od czasu do czasu polewając sosem z pieczenia. Gdy mięso będzie dostatecznie miękkie podlać śmietaną, przyprawić i pogotować jeszcze kilka minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Królik w śmietanie (strona 1 z 1)  
Gość

Lukas
gość

2008-07-16 14:54
cool
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

ewa
gość

2008-08-24 11:17
o. k.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Królik
Pasztet z królikiem Królik czosnkowo paprykowy Królik w sosie śmietanowym
Królik z czosnkiem z pomarańczą Króliczy pasztet z piekła rodem Sałatka z piersią królika i żurawiną
Królik na pomidorową nutę Pasztet z królika Królik z dodatkami ćwikłą i pieczarkami
Królik w sosie śmietanowym Królik w glazurze Duszone mięso z królika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane