Kurczak nadziewany

Kurczak « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Kurczak nadziewany offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kurczak nadziewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy kurczaka podawać na gorąco jak i na zimno


trudność: średne
czas:

Kurczak nadziewany - SKŁADNIKI:

  • Papryka czerwona 1 strąk
  • papryka żółta -1 strąk
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • jajka -2 szt
  • pieczarki małe -450 g
  • mięso mielone - 0,5 kg
  • cebula -1 szt
  • wegeta
  • sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka 0,5 torebki
  • kurczak ok. 2 kg

Kurczak nadziewany - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka wytrybować, natrzeć w środku i z wierzchu dobrze przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godz.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Paprykę pokroić w grubszą kostkę.
Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić.
Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkami, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Dobrze masę wymieszać.
Przygotowaną masą nadziewać kurczaka.
Nadzianego kurczaka, zszyć nitką, włożyć do rękawa do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz.
Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 20 minut, do zrumienienia się kurczaka.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak nadziewany (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-08-21 20:32
Bardzo smaczny kurczak.Musze sie wreszcie odwazyc wytrybowac kurczaka.Nawet kupilam sobie juz odpowiedni do tego noz......ale odwagi brak.
A za twoj przepis ...5...:) i zabieram do ulubionych :)
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta
offline

2011-08-23 21:16
Kolorowe nadzienia to jest to,bo nadaje charakteru daniu i smaku,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Kukurydziane skrzydełka Pieczone skrzydełka z kurczaka
Udko z kurczaka w majonezowo-czosnkowej marynacie Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Grillowane piersi z kurczaka
Udka w panierce z płatków Placki z kurczaka z brokułem i słonecznikiem Czosnkowo-tymiankowy kurczak

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane