Kurczak nadziewany

Kurczak « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Kurczak nadziewany online

Złoty Ekspert
Przepisy: 982
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kurczak nadziewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy kurczaka podawać na gorąco jak i na zimno


trudność: średne
czas:

Kurczak nadziewany - SKŁADNIKI:

  • Papryka czerwona 1 strąk
  • papryka żółta -1 strąk
  • natka pietruszki 3 gałązki
  • jajka -2 szt
  • pieczarki małe -450 g
  • mięso mielone - 0,5 kg
  • cebula -1 szt
  • wegeta
  • sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka 0,5 torebki
  • kurczak ok. 2 kg

Kurczak nadziewany - PRZYGOTOWANIE:

Kurczaka wytrybować, natrzeć w środku i z wierzchu dobrze przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godz.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Paprykę pokroić w grubszą kostkę.
Pieczarki umyć w całości przełożyć do cebuli, udusić, doprawić wegetą, solą i pieprzem, ostudzić.
Mięso mielone wymieszać z pieczarkami, cebulą, papryką, jajkami, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Dobrze masę wymieszać.
Przygotowaną masą nadziewać kurczaka.
Nadzianego kurczaka, zszyć nitką, włożyć do rękawa do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz.
Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 20 minut, do zrumienienia się kurczaka.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak nadziewany (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-08-21 20:32
Bardzo smaczny kurczak.Musze sie wreszcie odwazyc wytrybowac kurczaka.Nawet kupilam sobie juz odpowiedni do tego noz......ale odwagi brak.
A za twoj przepis ...5...:) i zabieram do ulubionych :)
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta
offline

2011-08-23 21:16
Kolorowe nadzienia to jest to,bo nadaje charakteru daniu i smaku,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Kurczak z mozarellą i orzechami Meksykański kurczak mole
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej Udka pieczone z serem i salami Udka pieczone w paprykowej panierce
Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem
Gryczany pasztet ze śliwką Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane