ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Kurczak w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Całkiem inna postać kurczaka ale bardzo smaczna

Kurczak w cieście Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w cieście
Pierś z kurczaka pokroić na paski. Posypać przyprawą złocistą do kurczaka z obu stron. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski wsypać obie mąki, musztardę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszać. Dodać jajka i dokładnie wymieszać. Do ciasta włożyć paski kurczaka, wymieszać i wstawić na 3 godziny do lodówki. Olej rozgrzać i wykładać kurczaka. Smażyć na rumiano z obu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać odrazu po usmażeniu z ryżem i sałatką z białej kapusty.
Kurczak w cieście
Do przygotowanego ciasta włożyć paski kurczaka i wymieszać
Kurczak w cieście
Na rozgrzany olej wykładać kurczaka i smażyć na rumiano z obu stron