admin

admin

Złoty Ekspert
[Przepisów: 680]

Kurczak w miodzie

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7435

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą,

Kurczak w miodzie

Składniki:

Kurczak w miodzie

Sposób przygotowania:

Kurczak w miodzie

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło wymieszać z miodem i gałką muszkatołową w misce. Pędzelkiem posmarowac kilkakrotnie kurczaka od wewnątrz i z zewnątrz. Przełożyć do brytwanki, polać pozostałym miodem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st), wlać 1/2 szkl wody. Piec ok 1,25 godz.często polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podzielić na porcje, polać sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca: