Kurczak w miodzie

Kurczak « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Kurczak w miodzie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7435

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą,


czas:

Kurczak w miodzie - SKŁADNIKI:

Kurczak w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło wymieszać z miodem i gałką muszkatołową w misce. Pędzelkiem posmarowac kilkakrotnie kurczaka od wewnątrz i z zewnątrz. Przełożyć do brytwanki, polać pozostałym miodem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st), wlać 1/2 szkl wody. Piec ok 1,25 godz.często polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podzielić na porcje, polać sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pieczone pod majonezem udka z kurczaka Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki  Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Kurczak w sosie curry-marchwiowym Kolorowe naleśniki z pesto Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem
Kurczak na zielono Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane