Kurczak w miodzie

Kurczak « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Kurczak w miodzie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7435

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą,


czas:

Kurczak w miodzie - SKŁADNIKI:

Kurczak w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło wymieszać z miodem i gałką muszkatołową w misce. Pędzelkiem posmarowac kilkakrotnie kurczaka od wewnątrz i z zewnątrz. Przełożyć do brytwanki, polać pozostałym miodem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st), wlać 1/2 szkl wody. Piec ok 1,25 godz.często polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podzielić na porcje, polać sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym Udka faszerowane brokułami Paprykowy kurczak
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Udka w pomidorach Pierś w cieście imbirowym
Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś Piersi ze szpinakiem
Kurczak z zielonym curry po tajsku Udko z kurczaka nadziewane boczniakami Kokosowa potrawka z bambusem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane