Kurczak w miodzie

Kurczak « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Kurczak w miodzie
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7435

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą,


czas:

Kurczak w miodzie - SKŁADNIKI:

Kurczak w miodzie - PRZYGOTOWANIE:

Odciąć skrzydełka i szyję kurczaka, wypłukać, osuszyć. Natrzeć ptaka solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło wymieszać z miodem i gałką muszkatołową w misce. Pędzelkiem posmarowac kilkakrotnie kurczaka od wewnątrz i z zewnątrz. Przełożyć do brytwanki, polać pozostałym miodem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 st), wlać 1/2 szkl wody. Piec ok 1,25 godz.często polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podzielić na porcje, polać sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak w miodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Cytrynowo-rozmarynowy kurczak z kaszą bulgur Pęczakowa sałatka Eli Kurczak ziołowy z rękawa
Filet z pieczarkami z piekarnika Pierś w stylu włoskim Roladki w orzechach laskowych
Pulpeciki drobiowe z kaszą jaglaną Pierś z kurczaka z kaszą jaglaną Wędlina drobiowa z miodem i papryką wędzoną
Udka marynowane w wędzonej papryce Pałki z kurczaka zapiekane z marchewką i porem Pulpeciki z indyka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane