Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kurczak z pieczarkami Madiji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pieczarki wspaniale pasuja do mięsa drobiowego

Kurczak z pieczarkami Madiji

Składniki:

Kurczak z pieczarkami Madiji

 

  • 4 nóżek z kurczaka
  • 1 łyzeczka papryki słodkiej
  • 1 łyzeczka papryki ostrej
  • 0, 5 łyzeczki soli
  • 0,5 łyzeczki pieprzu swieżo zmielonego
  • 0,5 łyzeczki bazylii
  • 0,5 łyzeczki przyprawy do kurczaka
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami Madiji
Papryke ostrą i słodką wymieszać z solą, pieprzem , bazylią i przyprawą do kurczaka. Dodać 3-4 łyzki oleju i wymieszać. Zapanierować tym nóżki z kurczaka i na 2-3 godziny wstawic do lodówki. Po tym czasie wstawic do piekarnika i upiec. Cebulę drobno pokroić i podsmażyc na oleju na złoto. Dodac pieczarki opłukane i pokrojone n plasterki. Razem usmażyć i doprawic do smaku. Po upieczeniu mięsa nałożyć na każdą nóżke pieczarki. Podawać z frytkami.