Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Inny sposób na kurzą pierś!

Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

Składniki:

Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem
Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć dużą kostkę. Posypujemy kucharkiem.Rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoto. Przekładamy do garnka, a na pozostałym oleju szklimy cebulę, przesmażamy pieczarki i czosnek. Dokładamy do mięsa, podlewamy 1 szkl. bulionu drobiowego i dusimy do miękkości. Se scieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa. Pochwili duszenia dodać 2 łyżki dobrej śmietany. Wymieszać, posypac natką pietruszki i... SMACZNEGO!