redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Książka Kucharska: Multicooker - przepisy

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pożywne i kolorowe leczo z kiełbaską, papryką i pomidorami. To danie zaspokoi nawet największy apetyt. Leczo przygotowane w Multicookerze. Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: fry, stew. Porcji: 3.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 2 płaskie łyżki papryki słodkiej
  • 4-5 pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 papryka czerwona duża,
  • 1 papryka żółta duża
  • 1 cukinia, pokrojona w półplasterki
  • 2/3 płaskiej łyżki rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Leczo
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Następnie ustawić czas na 10 minut i nacisnąć przycisk START.

2. Do misy urządzenia wlać olej, wrzucić cebulę a po 2-3 minutach pokrojoną kiełbasę, podsmażyć mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać słodką paprykę i ľ szklanki wody, całość wymieszać.

3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 35 minut. Nacisnąć przycisk START.

4. Dodać cukinię i papryki zamknąć pokrywę. Po 10 minutach dodać pozostałe pokrojone warzywa i przyprawy. Zamknąć pokrywę i dusić aż program dobiegnie końca.

5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.