czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Malinowe sernikobrownie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo lubimy brownie a połączenie go z masą serową daje pyszny efekt. Ciasto jest wilgotne, przepełnione czekoladą...

Malinowe sernikobrownie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Malinowe sernikobrownie

 

  • 100g mlecznej i 100g gorzkiej czekolady,
  • 200g masła lub margaryny,
  • 400 g cukru pudru,
  • 5 jajek,
  • 110 g mąki pszennej,
  • 1/2 kg twarogu półtłustego,
  • cukier waniliowy,
  • 150 g malin

Sposób przygotowania:

Malinowe sernikobrownie
Czekolady połamać na kawałki, przełożyć do miski i stopić na parze, następnie przestudzić. Masło utrzeć na puch, powoli dodawać 25 dag cukru pudru. Ucieać około 15minut, aż masa będzie biała. Po kolei dodawać 3 jajka, po każdym dokładnie miksując. Wlać stopioną, przestudzoną czekoladę. Na koniec dodać przesianą mąkę. 3/4 masy wlać do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy o wym. 24x27cm. Twaróg utrzeć z resztą cukru pudru, jajek oraz cukrem waniliowym tak, by nie było żadnych grudek. Wylać do formy na czekoladowa masę. Ostrożnie wlać resztę masy czekoladowej. Wierzch posypać świeżymi malinami. Piec 45-60min w temp. 170st. Ostudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Malinowe sernikobrownie
Ciasto pieczemy ok. godz w temp. 170st .