Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Marynowana szparagówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Doskonała przekąska na zimę. Nie może jej zabraknąć w żadnej spiżarni. Ma lekko kwaśny smak. Idealna jako dodatek do obiadu.

Marynowana szparagówka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowana szparagówka

 

Sposób przygotowania:

Marynowana szparagówka
Fasolkę obieramy i gotujemy 5-7 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Do każdego ze słoików dajemy po gałązce kopru, pieprz. listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku i odrobinę gorczycy. Układamy obgotowaną fasolkę. Z podanych składników gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy fasolkę w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut. Słoiki odwracamy na godzinę do góry dnem. 
Marynowana szparagówka
Fasolkę obieramy i gotujemy 5-7 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Marynowana szparagówka
Do każdego ze słoików dajemy po gałązce kopru, pieprz. listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku i odrobnię gorczycy. Układamy obgotowaną fasolkę.
Marynowana szparagówka
Z podanych składników gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy fasolkę w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut. Słoiki odwracamy do góry dnem.