paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Marynowane żeberka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne i aromatyczne żeberka w rewelacyjnej marynacie z musztardy francuskiej i świeżych ziół - tymianku i estragonu.

 Marynowane żeberka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowane żeberka

 

  • 0,5 kg żeberka
  • 6 łyżek ketchup
  • 3 łyżki musztarda francuska
  • sól do smaku
  • 4 łyżki tymianek świeży
  • 2 łyżki estragon świeży
  • 4 łyżki sos sojowy
  • 1-2 łyżeczki papryka słodka

Sposób przygotowania:

Marynowane żeberka
Żeberka opłukać osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Przygotować marynatę: w misce wymieszać ketchup, musztardę francuską, posiekany tymianek i estragon, sos sojowy oraz czerwoną paprykę i sól do smaku. Marynata natrzeć mięso i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie przełożyć do rękawa i piec przez około 50 minut aż żeberka będą miękkie. ( czas pieczenia zależy od żeberek). Po upieczeniu wyłożyć na talerze i podawać na ciepło.
 Marynowane żeberka
Przygotować marynatę: w misce wymieszać ketchup, musztardę francuską, posiekany tymianek i estragon, sos sojowy oraz czerwoną paprykę i sól do smaku.
 Marynowane żeberka
tragon, sos sojowy oraz czerwoną paprykę i sól do smaku. Marynata natrzeć mięso i odstawić na 6 godzin.