Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki pasują praktycznie do wszystkiego , ja połączyłam je z mięsem mielonym i stworzyłam kotlety mielone nadziewane pieczarkami.

Mielone z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkami
Cebulę obrać i zeszklić na maśle. Pieczarki obrać , pokroić na paseczki i dodać do cebuli. Dusić aż woda odparuje , doprawić do smaku, dodać posiekana pietruszkę i ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku ,odcisnąć i dodać do mięsa. Cebule posiekać dodać do mięsa. Następnie dodać jajko , doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Brać kawałki mięsa rozpłaszczać na środek kłaść porcję pieczarek i zwinąć jak krokiety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oleju.

Można podać z sosem pieczarkowym
Mielone z pieczarkami
Bułkę namoczyć w mleku ,odcisnąć i dodać do mięsa. Cebule posiekać dodać do mięsa. Następnie dodać jajko , doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Mielone z pieczarkami
Brać kawałki mięsa rozpłaszczać na środek kłaść porcję pieczarek i zwinąć jak krokiety
Mielone z pieczarkami
Pulpeciki obtoczyć w bułce tartej , rozgrzać olej
Mielone z pieczarkami
Pulpety smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju