aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Mięso szynkowe na obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Fajny i szybki pomysł na obiad.

Mięso szynkowe na obiad

Składniki:

Mięso szynkowe na obiad

 

  • 50 dag mięsa szynkowego wieprzowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka masła
  • Do smaku jarzynka
  • Surówka:
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 1 marchew
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz do smaku
  • Szczypiorek cienki

 

Sposób przygotowania:

Mięso szynkowe na obiad
Mięso szynkowe myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w kawałki o jednym centymetrze grubości. Wkładamy do garnka zalewamy niewielką ilością wody i dusimy z papryką, jarzynką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Surówka: Kapustę kroimy drobno. Marchewkę oczyszczamy i ścieramy na tarce. Dodajemy do kapusty wraz z pokrojoną drobno cebulą. Przyprawiamy i łączymy z olejem.

Tagi:

mięso