Strona główna Migdalowiec na herbatnikach

Migdalowiec na herbatnikach

Ciasta « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Migdalowiec na herbatnikach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1712
Migdalowiec na herbatnikach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

migdałowiec.............migdalowiec


trudność: trudne
czas:

Migdalowiec na herbatnikach - SKŁADNIKI:

  • 1 litr mleka
  • 2 duże paczki herbatników (do wylozenia)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 łyżki zelatyny
  • 1 cukier waniliwy
  • 25 dag masła
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 dowolny budyn (bez cukru)
  • 1 lyzka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • mleko skondensowane gotowane lub gotowa krówka

Migdalowiec na herbatnikach - PRZYGOTOWANIE:

Płatki migdalów podsmażamy na patelni aby sie zrumienily. Do mleka dodajemy mąke pszenna i ziemniaczaną, budyn, jajko i oba cukry - gotujemy z tego budyn, ciagle mieszajac. Po wystygnieciu budyniu łączymy go z utartym masłem.

Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.

blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdalowiec na herbatnikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane