Strona główna Migdalowiec na herbatnikach

Migdalowiec na herbatnikach

Ciasta « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Migdalowiec na herbatnikach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1699
Migdalowiec na herbatnikach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

migdałowiec.............migdalowiec


trudność: trudne
czas:

Migdalowiec na herbatnikach - SKŁADNIKI:

  • 1 litr mleka
  • 2 duże paczki herbatników (do wylozenia)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 łyżki zelatyny
  • 1 cukier waniliwy
  • 25 dag masła
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 dowolny budyn (bez cukru)
  • 1 lyzka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • mleko skondensowane gotowane lub gotowa krówka

Migdalowiec na herbatnikach - PRZYGOTOWANIE:

Płatki migdalów podsmażamy na patelni aby sie zrumienily. Do mleka dodajemy mąke pszenna i ziemniaczaną, budyn, jajko i oba cukry - gotujemy z tego budyn, ciagle mieszajac. Po wystygnieciu budyniu łączymy go z utartym masłem.

Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.

blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdalowiec na herbatnikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką Ciasto z jabłkami Ciasto na białkach ze śliwkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane