Strona główna Migdalowiec na herbatnikach

Migdalowiec na herbatnikach

Ciasta « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Migdalowiec na herbatnikach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1692
Migdalowiec na herbatnikach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

migdałowiec.............migdalowiec


trudność: trudne
czas:

Migdalowiec na herbatnikach - SKŁADNIKI:

  • 1 litr mleka
  • 2 duże paczki herbatników (do wylozenia)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 łyżki zelatyny
  • 1 cukier waniliwy
  • 25 dag masła
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 dowolny budyn (bez cukru)
  • 1 lyzka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • mleko skondensowane gotowane lub gotowa krówka

Migdalowiec na herbatnikach - PRZYGOTOWANIE:

Płatki migdalów podsmażamy na patelni aby sie zrumienily. Do mleka dodajemy mąke pszenna i ziemniaczaną, budyn, jajko i oba cukry - gotujemy z tego budyn, ciagle mieszajac. Po wystygnieciu budyniu łączymy go z utartym masłem.

Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.

blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdalowiec na herbatnikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik agrestowy Puszysty sernik Śmietanowiec z galaretkami
Biszkopt z kremem i galaretką Borówkowa niby szarlotka Ciasto drożdżowe ze śliwkami
Babka czekoladowa wg Zub3r'a Tarta z agrestem Skubaniec z jabłkami i malinami
Babka ze śliwkami Ciasto piaskowe z lekką pianką Tarta z owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane