Strona główna Migdalowiec na herbatnikach

Migdalowiec na herbatnikach

Ciasta « poprzedni | następny »
Mysiunia offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1719
Migdalowiec na herbatnikach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

migdałowiec.............migdalowiec


trudność: trudne
czas:

Migdalowiec na herbatnikach - SKŁADNIKI:

  • 1 litr mleka
  • 2 duże paczki herbatników (do wylozenia)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 litra śmietany 30%
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 łyżki zelatyny
  • 1 cukier waniliwy
  • 25 dag masła
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 dowolny budyn (bez cukru)
  • 1 lyzka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • mleko skondensowane gotowane lub gotowa krówka

Migdalowiec na herbatnikach - PRZYGOTOWANIE:

Płatki migdalów podsmażamy na patelni aby sie zrumienily. Do mleka dodajemy mąke pszenna i ziemniaczaną, budyn, jajko i oba cukry - gotujemy z tego budyn, ciagle mieszajac. Po wystygnieciu budyniu łączymy go z utartym masłem.

Śmietane ubijamy i mieszamy ją z żelatyną rozpuszczona w 1/3 szklanki wody.

blaszke wykładamy herbatnikami, wykladamy mase, nastpena warstwa herbatników i masa krówkowa. Herbatniki i bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdalowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdalowiec na herbatnikach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Dyniowe buchty z marmoladą Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią
Lekkie ciasto z malinami Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit
Kakaowo - serowe ciasto Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane