blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Minibabeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Minibabeczki

Składniki:

Minibabeczki

 

  • 20 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 4 jajka
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 dag proszku do pieczenia
  • Polewa:
  • 10 dag masła
  • 1/2 szkl. wody
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • kilka kropli olejku rumowego
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • tłuszcz i bułka .tarta do foremek
  • Dekoracja: płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Minibabeczki
Czekoladę zetrzyj na tarce i wymieszaj z orzechami, masło utrzyj na puszystą masę, ucierając masło, dodaj cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz czekola dę z orzechami, ubij białka, połącz z ciastem. Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, wlej ciasto do połowy wysokości i piecz ok. 20 min w temp. 180 stopni C, wyjmij z piekarnika i ostudź. Wymieszaj cukier z kakao, wlej wodę i zagotuj, dołóż masło i mieszając, gotuj 2 min, dodaj olejek. Zimne babeczki przełóż do papierowych foremek, polej wystudzoną polewą i posyp płatkami migdałów.