sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Muffinki z fetą i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonałe na piknik czy drugie śniadanie. Muffinki z fetą i szparagami to propozycja dla amatorów wytrawnych smaków.

Muffinki z fetą i szparagami

Składniki:

Muffinki z fetą i szparagami

Składniki

Sposób przygotowania:

Muffinki z fetą i szparagami
1. Jajka miksujemy z mlekiem i olejem.

2. Do przesianej mąki z proszkiem dodajemy szczyptę soli, gałkę muszkatołową i czarny sezam.

3. Fetę kroimy z drobna kostkę a szparagi w cienkie talarki.

4. Wymieszane suche składniki wsypujemy do mokrych. Dodajemy ser i warzywa.

5. Tak przygotowanym ciastem napełniamy aluminiowe foremki do 3/4 wysokości. Wierzch możemy posypać dodatkowo czarnym sezamem.

6. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.