Sposób przygotowania:
Muffiny o smaku szarlotki
Do miski wsypać mąkę,cukier,sól i proszek do pieczenia.W oddzielnym naczyniu roztrzepać mleko,jajko i olej. Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać drewnianą łyżką. Formę na muffinki o 12 porcjach wyłożyć papilotkami papierowymi.Do każdego otworu wlać łyżkę stołową ciasta.Na środek nałożyć pełną łyżeczkę musu jabłkowego.Przykryć jabłka kolejną łyżką ciasta.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.Jeszcze gorące oprószyć cukrem pudrem i cynamonem.Pachną i smakują cudnie a robi się je w kilka chwil.Z tej porcji otrzymałam 17 sztuk.
edytaha
zewa
jaNina
Wyglądają pysznie!
msewka
I co ważne szybciutko się je robi,są wilgotne i pyszne.A przy tym są na prawdę tanim kosztem.
adrijah
msewka
tak,płaska łyżka ma być