Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Nadziewana pieczeń z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo dobra, domowa wędlinka z indyka nafaszerowana pieczarkami. Pyszny dodatek do kanapek i nie tylko.

Nadziewana pieczeń z indyka

Składniki:

Nadziewana pieczeń z indyka

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana pieczeń z indyka
Umytego fileta dokładnie rozbić, natrzeć olejem, kucharkiem i pieprzem. Pozostawić na 2 godziny w lodówce.

Pieczarki, cebulę i paprykę posiekać i udusić na oleju. Przyprawić.

Pieczarki rozłożyć na płacie mięsa, zwinąć roladę.

Dokładnie owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok.. godziny.