aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Niebo w gębie z serkiem mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Wyśmienite lekkie, puszyste, słodkie, po prostu nieziemskie ciasto, którym wszytscy domownicy będą się zajadać z apetytem!

Niebo w gębie z serkiem mascarpone

Składniki:

Niebo w gębie z serkiem mascarpone

 

Sposób przygotowania:

Niebo w gębie z serkiem mascarpone
Ciasto:

Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.

Warstwa jabłkowa:

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.

Masa orzechowa:

Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.