SUPERPRZEPIS

Ostre skrzydełka w panierce

  • Mysiunia
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Ostre skrzydełka w panierce Więcej zdjęć (4)

smaczne i chrupiące skrzydełka z kurczaka

Składniki:

Ostre skrzydełka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Ostre skrzydełka w panierce
Na skrzydełkach z kurczaka robimy tradycyjny rosół i gotujemy je do miękkości - następnie je wymujemy i studzimy. Skrzydełka porządnie doprawiamy mieloną papryką słodką i chili, jarzynką oraz pieprzem. Każde skrzydełko z osobna panierujemy w jajku i bułce tartej, po czym dokładnie smażymy na oleju - tak aby panierka się zrumieniła. Podajemy do obiadu
Ostre skrzydełka w panierce
Skrzydełka porządnie doprawiamy mieloną papryką słodką i chili
Ostre skrzydełka w panierce
Każde skrzydełko z osobna panierujemy w jajku i bułce tartej,
Ostre skrzydełka w panierce
Etap 3