Oszukane gołąbki
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Gołąbki « poprzedni | następny »
aczp

Mistrz Kuchni
Przepisy: 87
zdjęcia: 1 z 1
Oszukane gołąbki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Potrzeba jest matką wynalazku - chora dłoń "wynalazła" szybkie i łatwe do zrobienia gołąbki...


trudność: łatwe
czas:

Oszukane gołąbki - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu ugotowany
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 duży słoik sosu do spaghetti
  • sałata lodowa

Oszukane gołąbki - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy posiekaną drobno i podsmażoną na oleju cebulkę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, formujemy kotleciki, które obsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Kotleciki zalewamy sosem do spaghetti i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 40 minut. Podajemy posypane posiekaną sałatą lodową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Oszukane gołąbki (strona 1 z 1)  
pacpaw

pacpaw

2011-03-27 22:09
oszukane ale smakować muszą wybornie :o)
Skomentuj
Oceń:
0
Luśka

Luśka

2011-03-28 14:46
Zgadzam się z przedmówcą:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki z ryżem Pieczone gołąbki z kiełbasą pod pomidorami Gołąbki w sosie pomidorowym
Gołąbki na maśle Gołąbki bez zawijania - pieczone Gołąbki z mięsem i kaszą
Gołąbki z kaszą gryczaną Eli Gołąbkowe kotleciki z patelni Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z siemieniem lnianym kaszą ryżem i mięsem Gołąbki z papryką i sosem pieczarkowo- porowym Gołąbki z kapustą pekińską i grysikiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane