Oszukane gołąbki
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Gołąbki « poprzedni | następny »
aczp - Przepis na: Oszukane gołąbki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Oszukane gołąbki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Potrzeba jest matką wynalazku - chora dłoń "wynalazła" szybkie i łatwe do zrobienia gołąbki...


trudność: łatwe
czas:

Oszukane gołąbki - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu ugotowany
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 duży słoik sosu do spaghetti
  • sałata lodowa

Oszukane gołąbki - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy posiekaną drobno i podsmażoną na oleju cebulkę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, formujemy kotleciki, które obsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Kotleciki zalewamy sosem do spaghetti i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 40 minut. Podajemy posypane posiekaną sałatą lodową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Oszukane gołąbki (strona 1 z 1)  
pacpaw

pacpaw
offline

2011-03-27 22:09
oszukane ale smakować muszą wybornie :o)
Skomentuj
Oceń:
0
Luśka

Luśka
offline

2011-03-28 14:46
Zgadzam się z przedmówcą:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane
Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane