Oszukane gołąbki
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Gołąbki « poprzedni | następny »
aczp - Przepis na: Oszukane gołąbki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Oszukane gołąbki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Potrzeba jest matką wynalazku - chora dłoń "wynalazła" szybkie i łatwe do zrobienia gołąbki...


trudność: łatwe
czas:

Oszukane gołąbki - SKŁADNIKI:

  • 1 woreczek ryżu ugotowany
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 duży słoik sosu do spaghetti
  • sałata lodowa

Oszukane gołąbki - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mieszamy z ryżem, dodajemy posiekaną drobno i podsmażoną na oleju cebulkę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, formujemy kotleciki, które obsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Kotleciki zalewamy sosem do spaghetti i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 40 minut. Podajemy posypane posiekaną sałatą lodową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Oszukane gołąbki (strona 1 z 1)  
pacpaw

pacpaw
offline

2011-03-27 22:09
oszukane ale smakować muszą wybornie :o)
Skomentuj
Oceń:
0
Luśka

Luśka
offline

2011-03-28 14:46
Zgadzam się z przedmówcą:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gołąbki
Gołąbki w panierce Gołąbki w kapuście włoskiej Gołąbki zapiekane
Kresowe gołąbki z ziemniakami Gołąbki ziemniaczane Gołąbki z dipem marchewkowym
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Gołąbki pieczone w pomidorach
Paprykowe gołąbki Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Gołąbki z włoskiej kapusty z rozmarynowym sosem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane