Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Paprykowe gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Latem często je przygotowuję. Są mniej pracochłonne niż tradycyjne gołąbki zawijane w liściach kapusty. Polecam!

Paprykowe gołąbki

Składniki:

Paprykowe gołąbki

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe gołąbki
Karkówkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklimy na oliwie. Ugotowane mięso razem z cebulą mielimy przez maszynkę do mielenia. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko, solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy masę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza papryki wypełniamy przygotowanym farszem. Paprykę układamy w szerokim garnku. Podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.