Strona główna parowki w ciescie nalesnikowym

parowki w ciescie nalesnikowym

kimo8 offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 33
parowki w ciescie nalesnikowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybkie danie dla lakomczucha nienasyconego obiadem


trudność: łatwe
czas:

parowki w ciescie nalesnikowym - SKŁADNIKI:

  • Ciasto nalesnikowe
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka maki
  • 0.5 szklanki wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 lyzka oleju
  • farsz:
  • 4 parowki
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 zabek czosnku
  • sol ,pieprz
  • oregano suszone
  • bazyli suszona

parowki w ciescie nalesnikowym - PRZYGOTOWANIE:

ciasto nalesnikowe: wszystkie skladniki mieszamy dokladnie na jednolita konsystencje nakladamy na nasmarowana patelnie oliwa ,chochle ciasta i smarzymy po chwili przekladamy na druga strone i mamy gotowe ciasto. farsz: parowki gotujemy .mieszamy koncentrat pomidorowy z startym czosnkiem i przyprawiamy oregano, bazylia, sola i pieprzem na ostudzone ciasto rozsmarowujemy nasz sos z jednej strony i zawijamy parowke tak owe ruloniki kladziemy na patelnie i podgrzewamy.Prosto tanio i smacznie


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do parowki w ciescie nalesnikowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni
Pączuszki-Racuszki z serka waniliowego Sałatka z warzyw w sosie koperkowo-ziołowym Jagodowy deser z bezami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane