Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pasiasta kaszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Warstwowy deser z kaszy manny z czekoladą i jagodami.

Pasiasta kaszka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasiasta kaszka

 

Sposób przygotowania:

Pasiasta kaszka
Mleko przelać do garnka. Dodać do niego cukier waniliowy, wymieszać i zagotować. Jak mleko zacznie się gotować, wsypywać do niego powoli kaszę, cały czas mieszając. Kaszę gotować ok. 3 minuty na małym ogniu, nie przerywając mieszania. Ugotowaną kaszę podzielić na 2 części. Do jednej dodać połamaną na mniejsze kawałki mleczną czekoladę, do drugiej kawałki białej czekolady. Obie części mieszać, aż czekolady się rozpuszczą i połączą z kaszą. Do 3 szklanek nałożyć po 1 łyżce kaszy ciemnej, na to położyć po 1 łyżce kaszy białej i po 1 łyżce jagód z kompotu (nie odsączać ich zbyt dokładnie). Na to położyć resztę kaszy ciemnej, następnie resztę kaszy białej. Na wierzchu ułożyć resztę jagód. Podawać na ciepło.
Pasiasta kaszka
Kasza manna ugotowana na mleku z dodatkiem cukru waniliowego.
Pasiasta kaszka
Kawałki mlecznej czekolady dodane do jednej części kaszy.
Pasiasta kaszka
Kawałki białej czekolady dodane do drugiej części kaszy.
Pasiasta kaszka
Warstwa białej kaszy ułożona na warstwie z kaszy ciemnej.