Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 699]

Pasta dr Budwig (wersja podstawowa)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 80
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa i jednocześnie pyszna pasta na podstawie przepisu Dr Budwig. W mojej rodzinie wszystkim smakuje, a nie stosujemy tej diety. Pycha!

Pasta dr Budwig (wersja podstawowa) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta dr Budwig (wersja podstawowa)

Pasta:

  • 125g twarogu (odtłuszczonego)
  • 2-3 łyżki oleju lnianego (tłoczonego na zimno)
  • 2-3 łyżki mleka/jogurtu/kefiru

Dodatkowo:

  • wersja na słodko: miód wanilia, cynamon
  • wersja na ostro: czarnuszka, czosnek, papryka ostra, pieprz, kurkuma, imbir, szczypiorek itp.
  • wersja z ziołami: bazylia, koperek, mięta, pokrzywa itp.
  • wersja z orzechami: orzechy włoskie, orzechy pekan, orzechy brazylijskie
  • wersja z owocami: ananas, banan, wiśnie, porzeczki

Sposób przygotowania:

Pasta dr Budwig (wersja podstawowa)

Pasta:

Pasta dr Budwig (wersja podstawowa)
W paście nie powinno być żadnych gródek.

Do blendera (mniej więcej o pojemności 500 ml) należy wlać olej oraz kilka łyżek mleka/jogurtu/kefiru. Całość należy zmiksować i stopniowo połączyć z twarogiem. (Konsystencja powinna być gładka, przypominająca serek homogenizowany).
Doprawić wg własnego smaku - na słodko lub wytrawnie.

Zasada: Oleju powinna być taka sama ilość co mleka/jogurt/kefiru, a białego sera 3 razy więcej niż oleju.

Tagi:

pasty dodatki