jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pasta z piklinga i sera.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Piklingi to bardzo smaczne ryby, które wspaniale smakują w paście z dodatkiem sera.

Pasta z piklinga i sera. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z piklinga i sera.

 

  • 2 duże piklingi wędzone
  • 150 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 5 śliwek wędzonych lub suszonych bez pestek
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Tabasco do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z piklinga i sera.
Obieramy piklingi ze skóry i ości oraz wnętrzności. Jeśli ikra lub mlecz jest w dobrym stanie oczyszczamy je i dodajemy do mięsa ryby. Mielimy je razem z serem, śliwkami zostawiając mały kawałek sera do starcia. Do zmielonej ryby dodajemy majonez, musztardę - mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym i sosem Tabasco w takiej ilości, jak pikantną lubisz pastę. Umieszczamy ją w miseczce, posypujemy startym serem i podajemy na stół.
Pasta z piklinga i sera.
Obieramy piklingi ze skóry i ości oraz wnętrzności.
Pasta z piklinga i sera.
Mielimy rybę razem z serem, śliwkami zostawiając mały kawałek sera do starcia.
Pasta z piklinga i sera.
Do zmielonej ryby dodajemy majonez, musztardę - mieszamy.