Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pasta ze śledzi i sera

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledzie namoczyć, zmieniająć kilkakrotnie wodę, obrać dokładnie ze skóry i

Pasta ze śledzi i sera

Składniki:

Pasta ze śledzi i sera

 

Sposób przygotowania:

Pasta ze śledzi i sera
Śledzie namoczyć, zmieniająć kilkakrotnie wodę, obrać dokładnie ze skóry i ości. Przepuścić je przez maszynkę do mięsa a następnie zmielić twaróg. Rozetrzeć margarynę, dodać twaróg ze sledziem i dokładnie wymieszać. Masę można przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie łyżeczką ostrej musztardy. Posiekać drobno szczypiorek i na końcu dodać do masy. Pastę podawać dobrze schłodzoną.