carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Paszteciki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne paszteciki. Polecam

Paszteciki.

Składniki:

Paszteciki.

 

  • pół główki kapusty
  • 20 dag pieczarek lub suszonych grzybów
  • duża cebula
  • ciasto francuskie

Sposób przygotowania:

Paszteciki.
Pieczarki obieramy, gotujemy, po wystudzeniu kroimy w drobniutka kostkę. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy kapusta będzie miękka odciskamy i kroimy bardzo drobno w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Posiekaną cebule przesmażyć. Wszystkie skladniki mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem. Z ciasta francuskiego tniemy prostokąty i nakładamy na każdy prostokąt farsz. Skaładamy na pół prostokąty i zlepiamy brzegi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 20-30 minut w temperaturze 180c.