zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasztet mieszany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

taki pasztet na szybko.............

Pasztet mieszany

Składniki:

Pasztet mieszany

 

  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 300 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 jajka
  • 1/2 szk bułki tartej
  • 150 ml wody
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka przyprawy Pasztet szlachecki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżka majeranku

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet mieszany
Mięso, oczyszczoną z błonek wątróbkę i pieczarki zmielić na drobnym sitku.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na smalcu.
Do mięsa dodać bułkę tartą, wodę, jajka, podsmażoną cebulkę oraz wszystkie przyprawy ( majeranek rozetrzeć w dłoniach, pod wpływem ciepła rąk wydobywa swoje aromaty ) i wymieszać masę.
Przełożyć ją do większej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 70 minut.
Podawać na zimno.