Strona główna Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztety « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2250
Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z cukinii jest delikatny w smaku


trudność: średne
czas:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - SKŁADNIKI:

  • 1-2 cukinie,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2-3 cebule,
  • 3 jajka,
  • 2 szklanki bułki tartej,
  • 25 dag wątróbki drobiowej,
  • 6 łyżek oleju,
  • 25 dag startego żółtego sera,
  • przyprawa maggi,

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę sparzyć we wrzącej wodzie, odcedzić, ostudzić i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub przemielić w maszynce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z soku. (powinno być 3 szklanki startej cukinii). Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać starty żółty ser, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką keksowej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet jaglano-dyniowy Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Pasztet z królika
Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni
Jarski pasztet z dynią Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy
Pasztet z cukinii z papryką Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane