Strona główna Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztety « poprzedni | następny »
Reniz

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2868
Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z cukinii jest delikatny w smaku


trudność: średnie
czas:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - SKŁADNIKI:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę sparzyć we wrzącej wodzie, odcedzić, ostudzić i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub przemielić w maszynce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z soku. (powinno być 3 szklanki startej cukinii). Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać starty żółty ser, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką keksowej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet z ciecierzycy i suszonych pomidorów Pasztet z pieczarkami Wielkanocny pasztet z łososia z galaretką
Po rosołowy pasztet mieszany w trzech smakach Zblenderowany pasztet Pasztet wieprzowy
Pasztet jajeczny z parówką Pasztet z królikiem Babka sojowa Wielkanocna
Pasztet pychota z cieciorki Pasztet wieprzowo wołowy z suszonymi grzybami Drobiowy pasztet bez pieczenia

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?