Strona główna Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztety « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2110
Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z cukinii jest delikatny w smaku


trudność: średne
czas:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - SKŁADNIKI:

  • 1-2 cukinie,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2-3 cebule,
  • 3 jajka,
  • 2 szklanki bułki tartej,
  • 25 dag wątróbki drobiowej,
  • 6 łyżek oleju,
  • 25 dag startego żółtego sera,
  • przyprawa maggi,

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę sparzyć we wrzącej wodzie, odcedzić, ostudzić i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub przemielić w maszynce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z soku. (powinno być 3 szklanki startej cukinii). Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać starty żółty ser, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką keksowej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu
Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej Pyszna, domowa pasztetowa Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Placki ziemniaczane z żółtym serem Pajęczyca Tekla
Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek Pasztet drobiowy z żurawiną Pasztet z papryką i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane