Strona główna Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu

Pasztety « poprzedni | następny »
Reniz

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2278
Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasztet z cukinii jest delikatny w smaku


trudność: średne
czas:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - SKŁADNIKI:

Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę sparzyć we wrzącej wodzie, odcedzić, ostudzić i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub przemielić w maszynce. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z soku. (powinno być 3 szklanki startej cukinii). Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać starty żółty ser, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką keksowej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet z cukinii i wątróbki z drobiu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet z płatkami owsianymi Pasztet drobiowy z wątróbką Tort chlebowo-pasztetowy
Pasztet z ciecierzycy, grzybów i pieczonej dyni Pasztet jaglano-dyniowy Pasztet ''poduszka pięknej Aurory''
Pasztet z królika  Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki
Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni Jarski pasztet z dynią Pieczeń gryczana z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane